marți, 16 decembrie 2014

Istorie care merită repetată



Istorie care merită repetată
Poate spre surprinderea unor tineri, Naționala feminină de handbal a României nu trebuie să fie cunoscută doar prin performanțele actuale ale Cristinei Neagu și ale colegelor ei, ci și printr-o istorie de care trebuie să fim mândri și pe care ne dorim să o avem repetată. În 1956 și 1960 și 1962, fetele noastre câștigau medalia de aur la Campionatul mondial, în 7 sau 11 jucătoare, argintul, în 1973 și 2005, iar la Europene ne putem mândri cu un bronz, în 2010.
Am pornit de la performanțele naționalei feminine de handbal pentru a marca trecutul, pentru a sublinia prezentul și pentru a spera la performanțe cel puțin egale în viitorul, sperăm, apropiat. Unii vor spune că lumea s-a schimbat, că handbalul s-a schimbat, că sportivii nu mai sunt la nivelul semi-profesionist de atunci și că performanțele de odinioară nu mai pot fi obținute în capitalism doar cu ambiție, puțini bani și cu multă trudă sau prin cluburi muncitorești. Un lucru a rămas, însă, constant: bucuria de a fi îmbrăcat în tricoul echipei naționale, de a ți se cânta imnul, de a-ți verifica bătăile inimii pe acordurile imnului și de a atrage atenția asupra ta, inclusiv din partea amatorilor de fotbal sau de alte sporturi care au la buget sume infinit mai mari. Pentru bucuria de a juca handbal și a se dedica acestei pasiuni, uneori sacrificându-se viață personală și familie, fetele și femeile, mamele sau iubitele, reprezentantele Naționalei de handbal a României merită din plin încrederea noastră și trebuie să fim alături de ele în încleștările rămase din Campionatul european de handbal. Pentru cei care iubesc încleștarea atât de bărbătească și totuși atât de feminină de pe semicerc, programul meciurilor rămase se poate urmări pe siteul http://www.frh.ro/
Să fim alături de fetele noastre, să le ținem pumnii și să visăm alături de ele, iar în cazul în care nu vor obține rezultatul dorit să putem să le sprijinim și să le încurajăm: ai pierdut, continuă! Suntem alături de voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu