miercuri, 15 iulie 2015

Jurnal de mamă și cazarmă
Jurnal de mamă și cazarmă
Dragă jurnalule de operațiuni, am primit ordinul de la amicii de la Blogal Inițiative să spun tuturor cum decurge o zi obișnuită a mea. Cum ordinul primit se execută, nu se comentează, transmit aici fazele operațiunii, să trăți!

Ora 6.15 Ta-ta-ta-ta-ta! Nu e goarnă, e ceasul deșteptător, care dă deșteptarea! Nu e chip de întors pe partea cealaltă, avem o nouă misiune zi-lumină! Deștepta-reaaaaa!

6.20. Am ocupat spălătorul! Nu am înfipt vreun steag pe redută, doar periuța de dinți în suport, după folosire! Misiunea presupune folosirea apei și a săpunului ca agenți ai ofensivei împotriva  bacteriilor și folosirea aliatului Rexona, pentru o zi fără transpirație și pete.

 6.30 Revin pe poziția ocupată noaptea pentru a-mi trezi subordonații. Fix două bucăți, să trăiți! Dau deșteptarea la subordonați, subordonații părăsesc aliniamentul paturilor și se îndreaptă  spre spălător!

6.45. Subordonații revin spălați și echipați de luptă. Le pregătesc masa, la popotă. Unul dintre subordonați are un accident cu un nasture la uniformă, trec rapid la ață și ac și  repar echipamentul, nu înainte de a recunoaște calitatea proastă a nasturelui cazon.

7.00 Subordonații își iau rația de merinde, la care adaugă plosca cu ceai. Sunt gata de ofensivă, după ce își iau ranițele în spate.

7.25. Folosesc transportorul din dotare pentru a duce trupele la instruirea zilnică. Timp de 4-6 ore, programul cazon e asigurat de școală.

7.50. Transportorul este parcat în spațiul rezervat, cobor, îmi iau echipamentul, neuitând arma (pix) și intru în comandament.
9.00 Pauză de țigară, zice comandantul unității. Cei care nu fumează atacă frontal un măr.
12.00 Pauză de masă. Se deschide ranița, se descarcă conținutul pe birou, trupele se hrănesc împărțind frățește rațiile.
15.00 Se dă semnal de încetare a programului impus. Ca subordonat, salut comandantul unității și mă grăbesc spre unitatea veteranilor, a.k.a casa bunicilor, pentru a-mi recupera subordonații care au terminat programul de studiu (teme) și s-au antrenat  și la simulator pentru a-și perfecționa reflexele  (PC, laptop, consolă).
Soțul, fiind rezervist, nu primește această misiune decât din când în când și în funcție de problemele ivite pe câmpul de luptă și doar atunci când nu e plecat în interesul unității, la alt eșalon.
16.00 Trupele ajung acasă, program de voie și de întreținere, șmotru la bucătărie și în dormitoare.
20.00 Program liber la club. Ne antrenăm spiritul ludic, facem conversație, aflăm ultimele mutări de pe front.
22.00 Stingerea pentru gradați.
23.00 Stingerea pentru ofițeri! Oftez, a mai trecut o zi în lupta zilnică, fără răniți. Aliatul Rexona și-a mai făcut o dată treaba!
Ordin pe unitate:

Rexona este primul antiperspirant din lume care conține microcapsule activate de mișcare și îți asigură protecție eficientă și senzație de prospețime pe parcursul întregii zile. Pentru că susține un stil de viață activ, Rexona a creat MotionSense, o tehnologie inovatoare, cu microcapsule, ce se activează la fiecare mișcare. Cu cât faci mai multă mișcare, cu atât se eliberează mai multă prospețime. Microcapsulele cu parfum se sparg la fiecare mișcare pe care o faci, pentru ca tu să te bucuri de o senzație de prospețime îndelungată. Oricare ar fi pasiunea ta și orice ti-ai dori să realizezi, Rexona, cu tehnologia unică MotionSense, te ajută să faci faţă provocărilor fiecărei zile.
Semnat: Generalul Rexona
Pentru alte amănunte consulați: https://www.facebook.com/RexonaRomania


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu